Hoe verwerk je ‘duurzaamheid’ in je onderneming of in de projecten die je aanpakt?

  1. Home
  2. /
  3. Alkmaar
  4. /
  5. Hoe verwerk je ‘duurzaamheid’...

Hoe verwerk je ‘duurzaamheid’ in je onderneming of in de projecten die je aanpakt?

Volg de workshop van Maaike Boumans op 26 september op de Stadsambassade Alkmaar.

De komende acht maanden organiseert de Stadsambassade Alkmaar samen met Bibliotheek Kennemerwaard iedere maand een workshop. De workshopgevers zijn lokale Alkmaarders die succesvol en inspirerend zijn op hun vakgebied en een waardevol netwerk hebben in de stad. Middels co-creatieve workshops dragen zij hun vakkennis en ervaring graag over aan Alkmaarders die hun idee willen realiseren om de stad socialer of duurzamer willen maken.

Duurzaam ondernemen. Hoe dan?

Duurzaam ondernemen is een bijzonder actueel onderwerp. Maar wat houdt het in? Even Google-en dus, dat is het makkelijkst. Rechtstreeks van het internet citeer ik: “Bij duurzaam ondernemen gaat het om de balans tussen de 3 p’s: people, planet, profit. Bij uw bedrijfsvoering houdt u rekening met de effecten op medewerkers, milieu en maatschappij.”

Verder lees ik dat “klanten steeds meer vragen naar duurzame producten of diensten” en dat “duurzaam ondernemen je concurrentie positie verbetert ten opzicht van niet duurzame ondernemers”. Ik snap wat er bedoeld wordt, maar voor wie doe je het dan, duurzaam ondernemen?

Duurzaam ondernemen voor een betere wereld of voor een betere zelf? Ik vraag het aan een expert op gebied van het begeleiden van mensen naar een duurzamere bedrijfsvoering: Maaike Boumans (oa http://www.brightfuturelab.nl/team.html). Het belangrijkste uitgangspunt voor Maaike is dat verandering begint bij jezelf. Klinkt heel simpel, maar “als we met een heleboel mensen tegelijk veranderen wordt daardoor de toekomst mooier” en beter en schoner….

Hulp bij verduurzamen!

Duidelijk! Maar nu: je hebt een goed plan of je bent (startend) ondernemer, je komt uit de regio Alkmaar en je wilt duurzaam(er), maar je weet niet goed hoe te beginnen. Dan kun je op dinsdag 26 september terecht bij Maaike Bouwmans zelf! Ze geeft dan voor de Stadsambassade Alkmaar een speciale workshop hoe je kunt starten met duurzaam ondernemen. Zij leert je om je project duurzaam te maken. Onderwerpen die Maaike o.a. zal behandelen zijn:

·         Strategische Duurzaamheid is het vormen van een heldere visie: weten waar je heen wil. Hoe ziet jouw bedrijf er bijvoorbeeld uit wanneer hij volledig duurzaam is?

·         Leer de systemen waar je onderdeel van uitmaakt beter te begrijpen, en daardoor effectievere interventies te maken

·         Duurzaamheid als de basis: als het niet bijdraagt aan een betere toekomst, waarom zouden we er dan aan beginnen? Als het niet bijdraagt aan meer geluk en welzijn op korte én lange termijn, waarom zouden we er dan aan beginnen?

Wil je zelf de antwoorden formuleren op deze vragen? Volg dan op dinsdag 26 september Maaike Boumans’ workshop.

De kosten voor de workshops zijn vriendelijk, € 35 incl. BTW. Daarbovenop krijg je korting wanneer je de serie van alle acht workshops in z’n geheel afneemt. In dat geval betaal je € 200, een besparing van € 80.

Je kunt je aanmelden via deze link. Daar kun je ook meer informatie over de andere workshops vinden. Heb je vragen, neem dan contact op met Stephan de Vilder via contact@stadsambassadealkmaar.nl. Er is plaats voor maximaal 20 deelnemers per workshop.

Meer weten over de Stadsambassade Alkmaar, ga dan naar onze Facebook  of lees hier meer over onze activiteten.

 

 

Steden

In deze steden zijn nu stadambassadeurs actief. Dat worden er snel meer.

Transities

Alle transities in andere content vormen vind je hier. De beste interviews, plekken en evenementen voor de Nederlandse stad in transitie.