Ik ga op reis en ik geef mee

Afsluiting 1e seizoen Stadmakerij

‘Ik ga op reis en ik geef mee’ – onder die titel stonden we donderdag 7 juli stil bij de afsluiting van het eerste seizoen Stadmakerij in Lelystad. We startten tijdens Lelystart in september 2015. Als eerste volgden zo’n acht VPRO Tegenlicht meet-ups, een Generatieproeverij en een indrukwekkende bijeenkomst na de terroristische aanslagen in Parijs. In de eerste helft van 2016 belegden we 32 bijeenkomsten, met in totaal zo ongeveer 1500 bezoekers. Daarnaast maakten velen kennis met ons via de website en de social media. Op de website is, met een beetje navigeren, alles nog eens na te lezen.

Natuurlijk spraken we ook over de komende periode. Er staat heel wat op de planning. Binnenkort melden we daar meer over. Wat de bijeenkomsten betreft volgt nu even een zomerpauze. Al dan niet voorzien van letterlijk of figuurlijk gepakte koffers. Die op de foto zijn trouwens van “potzenmaker” Jan Ketelaar (en vorig jaar gefotografeerd tijdens de inspirerende november kunstmaand op Ameland). Begin september starten onze bijeenkomsten weer.

stadmakerijlelystad

Op een mooie manier toonde ten slotte stadsdichter Gerard Beense zijn betrokkenheid bij de Stadmakerij. Hij verrastte ons met het volgende gedicht. Op onze facebookpagina kunt u het hem ook zien en horen uitspreken. We geven het u graag ter overdenking mee:

gedichtGB-696x1024

reacties
reacties op dit artikel
Er zijn reacties op dit artikel
reageer
dit gaat over
Bottom up
in Lelystad
reacties op dit artikel
Benieuwd wat er in New Europe gebeurt? Citiesintransition.eu