Initiatieven Knooppunt Dordrecht

  1. Home
  2. /
  3. Dordrecht
  4. /
  5. Initiatieven Knooppunt Dordrecht

Initiatieven Knooppunt Dordrecht

Inloopspreekuur helpt initiatieven een stap verder

Elke derde donderdag van de maand vindt in Dordrecht het Initiatieven Knooppunt plaats. Tijdens deze bijeenkomst bundelen ambtenaren en stadmakers hun krachten om burgers met een idee een stap verder te helpen.

Wil je een sociaal, maatschappelijk, groen of cultureel initiatief starten of doorontwikkelen? Heb je een goed idee en wil je ondersteuning bij de uitwerking van je plan? Ben je aan het worstelen met regelgeving en vergunningen.

Elke maand kun je met al je vragen terecht bij het Initiatieven Knooppunt. Hier tref je enthousiaste experts en ambtenaren die je samen met hun netwerk een stap verder willen helpen. Ben je zelf een ervaren initiatiefnemer en wil je je kennis beschikbaar stellen? Schuif dan ook aan als expert en kom flexwerken, koffie drinken en ervaringen delen.

© Jacoline de Heer

Tijdens de afgelopen editie werden bezoekers met hele verschillende vragen verder geholpen. Zo werd met een bezoeker een vervolgafspraak gemaakt voor het uitwerken een plan voor een muziekproject op basisscholen. Ook werd een Dordtenaar met idee voor het opzetten van een informatiecentrum in de binnenstad gekoppeld aan de juiste ambtenaar. Een bezoeker die haar straat groener wil maken is geïnspireerd tot het opzetten van een leuke informatiebijeenkomst met haar buurt en de gemeente.

Initiatieven knooppunt is een idee van Initiatief zoekt Nemer, Stichting DOOR en de Bibliotheek AanZet in samenwerking met de Gemeente Dordrecht. Het Initiatievenknooppunt is er elke derde donderdag van de maand van 10.00-12.00 uur. Iedere maand op een andere locatie in Dordrecht, op de Facebookpagina van de Blauwe Kamer (Bibliotheek) kun je zien waar het evenement deze maand plaats vindt.

Betrokken stadmakers
Linde de Jong
Communicatie Dordtse Ruimte
Jacoline de heer
Initiatiefnemer Door

Steden

In deze steden zijn nu stadambassadeurs actief. Dat worden er snel meer.

Transities

Alle transities in andere content vormen vind je hier. De beste interviews, plekken en evenementen voor de Nederlandse stad in transitie.