Innovatie met iedereen

  1. Home
  2. /
  3. Amsterdam
  4. /
  5. Innovatie met iedereen

Innovatie met iedereen

Versnel en versterk je maatschappelijk initiatief met ‘Amsterdammers, Maak je Stad!’

In 2016 won Amsterdam de iCapital award voor meest innovatieve stad van Europa. De jury gaf Amsterdam de prijs voor ‘embracing a bottom-up approach based on smart growth, startups, livability and digital social innovation’. Want de uitdagingen in onze stad vereisen de creativiteit en denkkracht van alle Amsterdammers. Om handen en voeten te geven aan deze prijs is daar: Amsterdammers, Maak je Stad!

Amsterdammers, Maak je Stad! is op zoek naar stadmakers – burgerinitiatieven, sociaal ondernemers, start-ups, buurtverenigingen, individuen met een interessant project – die een nieuwe aanpak laten zien waarin gelijke kansen voor Amsterdammers voorop staan. Het moet gaan om gemotiveerde initiatiefnemers die het prijzengeld (tussen de €5.000 en €20.000 per project), het ontwikkeltraject en het netwerk dat aangeboden wordt gaan gebruiken om stappen te zetten en daarmee ze hun initiatief versterken en meer impact genereren.

Amsterdammers, Maak je Stad! is een project dat geïnitieerd is door de Gemeente Amsterdam, Pakhuis de Zwijger, Kennisland en Waag Society, met ondersteuning van Amsterdam Economic Board, Amsterdam Smart City en Amsterdam Institute for Advanced Metropolitan Solutions.

Thema’s

Amsterdam kent innovatieve stadmakers op tal van terreinen. Amsterdammers, Maak je Stad! focust zich op 2 thema’s die belangrijk zijn voor een stad waarin de inwoners gelijke kansen hebben: ‘Gezonde Stad’ en ‘Talentvolle Stad’. Hoe blijven we ons leven lang gezond? Hoe zorgen we ervoor dat jong en oud hun talenten blijven ontplooien? En hoe doen we dit op een manier waardoor iedereen ervan kan profiteren? De antwoorden liggen in de stad.​

Op 7 april organiseert Amsterdammers, Maak je Stad! een Stadmakers Meetup in Pakhuis de Zwijger. Meld je aan, raak geïnspireerd door andere initiatieven en stel je laatste vragen over het ontwikkeltraject en inschrijfproces.

Steden

In deze steden zijn nu stadambassadeurs actief. Dat worden er snel meer.

Transities

Alle transities in andere content vormen vind je hier. De beste interviews, plekken en evenementen voor de Nederlandse stad in transitie.