Alkmaarders vissen 18 kilo afval uit de grachten

  1. Home
  2. /
  3. Alkmaar
  4. /
  5. Alkmaarders vissen 18 kilo...

Alkmaarders vissen 18 kilo afval uit de grachten

Lichtjesavond liet zijn sporen achter…

Zondag 4 september 2016 gingen maar liefst 20 gemotiveerde Alkmaarders suppen in de grachten van Alkmaar om afval op te ruimen. Deze dag was uitermate geschikt, omdat Lichtjesavond van de Lions Alkmaar net had plaatsgevonden, de verwachting was dan ook dat er genoeg afval opgehaald kon worden. De suppers hebben in twee uur tijd 18 kilo weten te verzamelen. Chapeau. 

Initiatiefnemer Nanda van der Ham van El Kombi Sup is zeer tevreden. De Alkmaarse is steeds verwonderd over alles wat zij tijdens het suppen in de grachten vindt en hoopt met dit soort acties meer bewustwording te creëren. Nou, dat is gelukt!

© El Kombi Sup

Nanda heeft het afval mee naar huis genomen, uitgepakt, gescheiden, weer ingepakt en weggebracht. Wat Nanda betreft komen er meer SUP it UP events en zij nodigt iedereen uit om mee te doen. Wil jij ook een keer met zo’n vet board door de grachten om afval in te zamelen? Hou de Facebookpagina van El Kombi Sup in de gaten en meld je aan voor haar events. Eerder interviewden wij Nanda ook al over haar inspanningen.
© El Kombi Sup

Plastic afval netjes scheiden en wegbrengen?
Dat kan bij de volgende punten in Alkmaar: Paardenmarkt, Johan Naberstraat, Saskerstraat, Beneluxplein, Europaplein, Laan van Brussel,  Muiderwaard, Multatulilaan, Winkelwaard, Neijenburg, Oudorperplein, Maasstraat, Oudorperdijkje, Geer Groteplein, Thomas a Kempislaan, Honthorstlaan, Van Ostadelaan,  Vincent van Goghlaan, Frederik Hendriklaan, Hooftplein, Wendelaarstraat.

Steden

In deze steden zijn nu stadambassadeurs actief. Dat worden er snel meer.

Transities

Alle transities in andere content vormen vind je hier. De beste interviews, plekken en evenementen voor de Nederlandse stad in transitie.