Local2Local

  1. Home
  2. /
  3. Utrecht
  4. /
  5. Local2Local

Local2Local

Een boerencollectief slaat de handen ineen voor een eerlijke voedselketen

Voedselproducenten van het Eiland van Schalkwijk en de Krommerijnstreek besloten samen te werken aan een gezondere voedselketen. Zo ontstond lokaal boerencollectief Local2Local dat als doel heeft meer vers en lokaal geproduceerd voedsel via de kortst mogelijke weg bij consumenten in de regio Utrecht te leveren. In samenwerking met innovatiebureau Amped lanceerden zij kort geleden het platform Voedsel in de Buurt. Hier kunnen individuele bewoners, maar ook buurtorganisaties en bedrijven na registratie hun specifieke of collectieve voedselwensen opgeven. Na verzameling van die gegevens kan Local2Local direct zien of de behoefte groot genoeg is om over te gaan tot levering.

Inmiddels hebben 170 bewoners hun voedselwensen opgegeven en bij 500 deelnemers kunnen ze al van start. En hoe groter het aanbod hoe aantrekkelijker de prijs! Dus woon jij in Utrecht en ben je Albert Heijn ook zo zat? Geef je op! Dan realiseert Local2Local samen met jou (h)eerlijk vers, gezond en betaalbaar voedsel.

Steden

In deze steden zijn nu stadambassadeurs actief. Dat worden er snel meer.

Transities

Alle transities in andere content vormen vind je hier. De beste interviews, plekken en evenementen voor de Nederlandse stad in transitie.