Niet beleren maar beleven

Een geheel verzorgde muzikale reis door Afrika binnen één nacht met Karibu

Afrika is al 500 jaar de grootste muziekleverancier over de hele wereld. Reggae in Jamaica, Salsa in Cuba, Jazz in Amerika, ga zo maar door. De muziek die wij luisteren, de muziek die wij bespelen en de muziek waarop wij dansen, kent zijn bakermat bijna altijd in ‘the dark continent’.

Maar de muziek die daar in volle gang wordt geproduceerd, kennen wij nauwelijks. Niet eens één procent daarvan ligt in onze platenzaken. En als het er ligt, wordt het vaak bestempeld als Afrikaanse muziek, of spijtiger nog ‘Wereldmuziek’. Afrika barst juist van de culturele verschillen. Karibu (welkom in Kiswahili) is dan ook in het leven geroepen om via deze vorm van expressie de positiviteit en diversiteit van dit prachtige continent in onze maatschappij te tonen, en belangrijker nog: te laten beleven.

Niet beleren maar beleven, dat is het motto van de organisatie. Afhankelijk van de bestemmingen van de reis, biedt Karibu iedere editie een diversiteit aan fruitige muziekstijlen als Makossa, BongoFlava en Soukous. Karibu maakt zijn evenementen compleet met dans, eten, kunst & markt. Monica van New Europe sprak met Vince, initiatiefnemer van Karibu en schreef er een interessant stuk over.

reacties
reacties op dit artikel
Er zijn reacties op dit artikel
reageer
in Leiden
reacties op dit artikel
Benieuwd wat er in New Europe gebeurt? Citiesintransition.eu