Proef oranje container in Osseveld/ Woudhuis

Grijze container verdwijnt uit straatbeeld

Apeldoorn profileert zich meer en meer als koploper als het gaat om het scheiden van afval. Als één van de eerste gemeente zijn er containers voor papier, gft en restafval. Plastic moest vooralsnog zelf naar de (oranje)containers op centrale plekken gebracht worden. Met de start van het scheiden van afval werd ook steeds duidelijker dat plastic daar een aanzienlijk onderdeel van uitmaakt.

De eerste proeven met het wisselen van de grijze voor de oranje container genieten een gezonde eerste belangstelling. 564 huishoudens in Osseveld/Woudhuis hebben zich opgegeven voor de proef waarbij drie soorten verpakkingsafval -plastic, metaal en drankenkartons, PMD- aan huis worden opgehaald met de oranje container. De grijze container voor restafval leveren zij in. Het restafval brengen ze zelf weg naar een ondergrondse container in de buurt.

De deelnemende huishoudens ontvangen in de laatste week van mei hun oranje container en hun lege grijze container wordt dan opgehaald. Zij ontvangen in die week hun milieupas voor de ondergrondse verzamelcontainer voor restafval. Vanaf juni start de vierwekelijkse inzameling van de oranje container in Osseveld/Woudhuis. De proef duurt tot 1 december 2015.

reacties
reacties op dit artikel
Er zijn reacties op dit artikel
reageer
in Apeldoorn
reacties op dit artikel
Benieuwd wat er in New Europe gebeurt? Citiesintransition.eu