Sofie aan tafel

Het grootste gezamenlijke eetevenement van Nederland

Je bent buren, maar verder dan groeten gaat het niet. Jammer, want stiekem ben je heel nieuwsgierig naar de verhalen áchter de mensen die je op het schoolplein, in de sportschool of in de supermarkt tegenkomt. Gelukkig heeft Amersfoort Sofie aan tafel, een uniek eetevenement waarbij de hele stad collectief bij elkaar aanschuift.

Sofie aan tafel is bedoeld om in een ontspannen setting verbindingen te leggen. Tijdens ieder vierde weekend van maart schuiven inwoners van Amersfoort bij elkaar aan om een hapje te eten. Dit kan een lunch zijn, een high tea, een uitgebreid diner of een ‘gewoon’ kopje koffie. Culinaire hoogstandjes mogen, maar zijn niet verplicht: het gaat om het ontmoeten. Wie zich aanmeldt als gastheer of -vrouw ontvangt uitnodigingskaarten. Die kunnen bijvoorbeeld worden uitgedeeld aan oud-collega’s, onbekende buurtbewoners of kennissen van club of kerk.

Al sinds de start in 2008 is Sofie aan tafel een enorm succes. Inmiddels hebben door dit initiatief al duizenden Amersfoorters aan tafel met elkaar kennisgemaakt. En ook buiten de stadsgrenzen vindt het navolging: zo organiseert de stichting EetMee! sinds vier jaar in de regio Utrecht EetMee! bij Sofie, dat plaatsvindt in hetzelfde weekend. De laatste editie heeft dit weekend plaatsgevonden en het was weer een groot gezellig succes!

reacties
reacties op dit artikel
Er zijn reacties op dit artikel
reageer
dit gaat over
Community building Voedsel
in Amersfoort
Misschien vind je dit ook leuk
Glamourmanifest
We're here to stay!
reacties op dit artikel
Benieuwd wat er in New Europe gebeurt? Citiesintransition.eu