Stadsambassadeurs Netwerk Meetup

50+ stadsambassadeurs, 2 workshops, 1 rondleiding en heel veel enthousiasme

Ruim 50 enthousiaste Stadsambassadeurs uit alle hoeken van het land gaven gisteren in De Nieuwe Stad in Amersfoort samen het startsein voor het platform Nieuw Nederland – Steden in Transitie.

Samen maken we de stad van morgen

Op 6 januari jl. lanceerden we ons nieuwe platform Steden in Transitie, waar verhalen over en door mensen uit de stad verteld worden en de tofste plekken en evenementen aan bod komen. Daarnaast is deze website een podium voor inspirerende Stadmakers; vernieuwers die altijd op zoek zijn naar innovatieve ideeën voor hun stad. De ambitie daarbij was om een netwerk aan steden te creëren met ambassadeurs die hun stad induiken en laten zien wat er allemaal speelt.

Na de lancering bleek de animo om ‘mee te doen’ groot. Uit alle hoeken van het land werd enthousiast gereageerd door Stadsambassadeurs die maar wat graag hun eigen stad op de kaart willen zetten. Speciaal voor deze early adaptors was gisteren de Stadambassadeurs Netwerk Meetup georganiseerd, in De Nieuwe Stad in Amersfoort. Een bijeenkomst om kennis met elkaar te maken, alle vragen te stellen over de website, informatie te krijgen over het redactiemodel én om meer te weten te komen over de Lokale Tegenlicht Meet Ups.

De avond begon met een rondleiding door het prachtige complex, een voormalige tandpastafabriek. Daarna volgden enthousiasmerende workshops van Maarten Essenburg (redactie website) en Bart Krull (moderatie Tegenlicht Meet Ups).

We sloten af met een gezellige borrel. Een niet te onderschatten bezigheid, aangezien alle Stadsambassadeurs die vorm (gaan) geven aan het nieuwe platform, zo op informele wijze goed kennis met elkaar konden maken. Er was direct sprake van stedelijke kruisbestuiving en men leek vol inspiratie te zitten om het land op de hoogte te stellen van alle coole initiatieven die in zijn of haar stad spelen. Het heerlijke bier, van Turkse makelij, vloeide rijkelijk en de altijd populaire kaasstengels waren in no-time op.

Betrokken stadmakers
Bart Krull
Studio Wolfpack / IMI
Maarten Essenburg
Hoofd Marketing & Communicatie Pakhuis de Zwijger
Quirine Winkler
Programmamaker Pakhuis de Zwijger
Jitske van der Kooi
Programmamaker Pakhuis de Zwijger
Jasper Koning
Website editor Tegenlicht (VPRO)
reacties
reacties op dit artikel
Er zijn reacties op dit artikel
reageer
in Amersfoort
reacties op dit artikel
Benieuwd wat er in New Europe gebeurt? Citiesintransition.eu