Stadmakersdiner in Almere smaakt naar meer

De aftrap van het lokale bottom-up netwerk

Ruim 50 stadmakers waren maandagavond 23 november te gast in een grote hal op een bedrijventerrein in Almere-Haven. Zij waren uitgenodigd om deel te nemen aan het eerste stadmakersdiner dat is georganiseerd door de ‘vuurtjes’-werkgroep en de Stadsambassade Almere. Het is de bedoeling om volgend jaar nog een tweetal diners te organiseren.

Het diner van de 23ste november was de aftrap van het lokale bottom-up netwerk. Jan Kars vertelde de aanwezigen dat het doel van de diners is om Almeerse stadsmakers en -aanjagers met elkaar te verbinden. De gemeente Almere faciliteert een drietal diners van en voor de stadmakers.

stadmakersdiner_Almere

Het diner vond plaats in HAL 24, een ruimte waar ambachtslieden en startende bedrijven nieuwe producten kunnen maken van herbruikbare materialen uit afvalstromen. In de tot restaurant omgetoverde fabriekshal zorgde een team enthousiaste, jonge obers voor een goede sfeer. De stadmakers konden hun borden vol scheppen met zeven soorten stamppot. Tussen de happen door moest er ook ‘gewerkt’ worden. Op de ‘beroemde’ gele plakvelletjes kon men opschrijven wat belemmeringen zijn en wat het thema voor het volgende diner. ‘Eilandjescultuur’ en  ‘meer en beter samenwerken’ werden veel genoemd. En het thema voor het volgende diner: ‘Hoe krijgen we Almeerders van de bank’?

Voor Dichtbij schreef Valerie Bos een leuk artikel over de dag getiteld ‘Stadmakers’ ontmoeten elkaar tijdens eerste Stadmakersdiner:

ALMERE – Ruim veertig ‘stadmakers’ ontmoetten elkaar maandagavond tijdens het eerste Stadmakersdiner in Hal24. Initiatiefnemers en aanjagers gingen aan tafel met elkaar in gesprek, deelden ervaringen en verkenden nieuwe mogelijkheden.

De term ‘Mensen maken de stad’, onderdeel van de Almere Principles, is leidend deze avond. Waarmee ‘maak’ jij de stad? Loop je als initiatiefnemer ergens tegen aan? En welk thema krijgt het volgende Stadmakersdiner? Deze eerste avond is namelijk een begin voor een serie van meerdere ontmoetingen.

Lees het artikel hier verder op de website van Dichtbij Almere.

 

Betrokken stadmakers
Toon Jansen
initiator wild projects
reacties
reacties op dit artikel
Er zijn reacties op dit artikel
reageer
in Almere
reacties op dit artikel
Benieuwd wat er in New Europe gebeurt? Citiesintransition.eu