Stadsambassade Alkmaar start No Impact Group

  1. Home
  2. /
  3. Alkmaar
  4. /
  5. Stadsambassade Alkmaar start No...

Stadsambassade Alkmaar start No Impact Group

Daag jezelf uit en maak het verschil!

Op 1 december 2017 start het kernteam van de Stadsambassade Alkmaar met de No Impact Group. Op het platform www.noimpact.nl gaan de redactieleden duurzame uitdagingen aan en zij dagen iedereen uit om mee te doen. De eerste challenges die starten zijn: geen vlees eten, afval verminderen, geen voedsel weggooien, geen nieuwe spullen kopen en thuis energie besparen. Gedurende de maand die elke  challenge duurt bloggen en vloggen de redactieleden over hun ervaringen.

Doorlopende uitdagingen

Het doel van de No Impact Group is dat zoveel mogelijk mensen (iedereen mag meedoen, ook mensen die niet in Alkmaar wonen) doorlopend challenges volgen op het platform www.noimpact.nl. Elke challenge duurt een maand, zo zijn de challenges behapbaar voor iemand die wil proberen om bijvoorbeeld een maand geen vlees te eten of een maand zonder plastic te leven. De deelnemers ervaren samen met anderen wat voor hen wel en niet werkt en zorgen zo voor een positieve impact op de aarde. Doordat deelnemers het stap voor stap doen is de kans op succes veel groter dan wanneer ze drastisch hun hele leefstijl zouden omgooien.

De redactie van de Stadsambassade

Nieuwe koers Stadsambassade

De No Impact Group komt voort uit een nieuwe koers van de Stadsambassade Alkmaar. Daarbij richt de redactie zich niet meer alleen op het zichtbaar maken en verbinden van bestaande duurzame initiatieven, maar ook op zelf het goede voorbeeld geven. Door zelf in actie te komen en het duurzame voorbeeld te geven met de No Impact Group, wil de redactie vanuit dit nieuwe en bijzondere perspectief bewustwording creëren onder bewoners van Alkmaar. Met het project No Impact Group vergroot de Stadsambassade dan ook gelijk haar doelgroep. Die is niet langer alleen de duurzaam georiënteerde Alkmaarder, maar ook de bewuste Alkmaarder die wel groen wil doen, maar nog niet goed weet hoe. Daarnaast biedt de No Impact Group de redactie de mogelijkheid tot samenwerking met nieuwe partijen zoals lokale duurzame organisaties en bedrijven.

Iedereen kan meedoen

De Stadsambassade Alkmaar zet met de No Impact Group in op het mobiliseren van mensen om een positieve verandering teweeg te brengen. Mensen die op hun beurt weer anderen overtuigen om mee te doen. Met als doel: een grote community opbouwen en samen impact maken! Wil je ook meedoen? Meld je dan aan voor één (of meerdere) challenge(s). Op de website kun je vragen stellen en je ervaringen delen. En natuurlijk onze blogs (en die van andere deelnemers) lezen. Ook houden we je op de hoogte van achtergrondinformatie over de onderwerpen. Meld je dus aan op www.noimpact.nl en volg onze Facebookpagina No Impact Group Alkmaar.

Steden

In deze steden zijn nu stadambassadeurs actief. Dat worden er snel meer.

Transities

Alle transities in andere content vormen vind je hier. De beste interviews, plekken en evenementen voor de Nederlandse stad in transitie.