Stadschroniqueur Tilburg

Kleine verhalen over de grote stad

Sinds 1 september 2015 publiceert stadschroniqueur Berny van de Donk tweewekelijks kleine ‘verhalen vanaf de vierkante meter’ in het Brabants Dagblad. Hij is op zoek naar de hartslag van het alledaagse.

typemachine

Een kroniek is een bijzonder soort tekst die zich bevindt op het snijvlak van journalistiek, geschiedschrijving en literatuur. De chroniqueur verknoopt het dagelijks leven met de grotere stedelijke verhalen. Doel van de Tilburgse kronieken is alle Tilburgers en andere geïnteresseerden op een laagdrempelige, lichtvoetige manier te betrekken bij de dynamiek in de stad.  En dan vooral over de dynamiek die normaliter niet de kranten haalt. Over 100 jaar biedt een kroniek hopelijk een bijzonder, inzichtverbredend perspectief op het leven van een eeuw geleden.

De chroniqueur wordt ondersteund door de gemeente Tilburg, het Regionaal Archief en de bibliotheek Midden-Brabant. Ideeën voor 2016 zijn o.a. samenwerking met het Transmedia Storytelling Lab van Fontys Hogescholen en het organiseren van kroniekavonden.

reacties
reacties op dit artikel
Er zijn reacties op dit artikel
reageer
in Tilburg
reacties op dit artikel
Benieuwd wat er in New Europe gebeurt? Citiesintransition.eu