Stadsmakerij

Een inspirerend diner op het NRE-terrein

Nul Zes en Piet Bergman (deze keer als Pierre Camembert) organiseerden 26 januari een inspirerend feestmaal voor de huidige huurders en toekomstige bewoners van het NRE-terrein.  De stadsambassadeurs van Amsterdam waren ook welkom dus ook ik schoof aan.

We kwamen aan bij het voormalige fabrieksterrein midden in Eindhoven en het was niet lang zoeken of de gezelligheid van gebouw 4 verried waar we moesten zijn. Bij binnenkomst staat de guerrilla-ambtenaar Cees Donkers klaar om die gezelligheid vast te leggen:

Renee Scheepers opende het diner met een korte voorstelronde van de aanwezigen. Het gezelschap bestond uit ambtenaren, creatieve ondernemers die hier hun atelier huurden en de mensen die hun in de toekomst van dit plekje zouden komen beroven: de toekomstige bewoners. Toch was de sfeer gemoedelijk. De dj draaiden zijn plaatjes, er werd gelachen en bovenal flink in de camembert gedoopt. Hier sprak ik kort met Job die stiekem zingt in zijn atelier waar hij de stalen bankjes maakte waar wij op zaten. En met Anna die allesbehalve soep serveert in haar bakkerij bij de expositieruimte. Beiden hielden niet van netwerken gaven ze toe, maar gezellig was het wel!

Al met al een inspirerende avond op een bijzondere locatie met opvallend veel krullenbollen én lekkere whiskey.

reacties
reacties op dit artikel
Er zijn reacties op dit artikel
reageer
in Eindhoven
reacties op dit artikel
Benieuwd wat er in New Europe gebeurt? Citiesintransition.eu