Stichting Sinterklaas Kindercomité Breda zoekt ondersteuning

Kinderen van arme gezinnen ook een kans geven op ontspanningsactiviteiten

Stichting Sinterklaas Kindercomité Breda (SSKB) zet zich in voor kinderen uit Breda, die niet of nauwelijks kunnen deelnemen aan vrijetijdsbestedingen en/of ontspanningsactiviteiten.

De stichting ontstond vanuit het organiseren van de jaarlijkse Sinterklaasintochten en feesten voor kinderen in samenwerking met de wijkbewoners. Maar nu zetten zij zich op breder vlak in om vrijetijdsbesteding mogelijk te maken voor kinderen van arme gezinnen. SSKB heeft dan ook de volgende doelstelling:

‘Dat kinderen uit geheel Breda, die om de een of andere (financiële) reden buiten de boot vallen, deel kunnen nemen aan verschillende vrijetijdsbestedingen en/of ontspanningsactiviteiten.’

Met als doelgroep met name kinderen van ouders die door diverse omstandigheden hun baan bijvoorbeeld zijn kwijtgeraakt en daardoor in de financiële problemen zijn gekomen. Ook deze kinderen moeten de kans krijgen om bijvoorbeeld deel te nemen aan sportactiviteiten van een club, het theater eens te bezoeken of andere interesses na te streven.

SSKB_Breda

Maar om dit mogelijk te maken is veel steun nodig, en ze zijn dan ook altijd nog op zoek naar donateurs, sponsors of vrijgevende mensen die deze stichting een warm hart toe dragen. De ondersteuning kan bestaan uit een financiële bijdrage, maar ook uit goederen of het uitwisselen van diensten!

Betrokken stadmakers
Willem Hoogkamer
Voorzitter bij Stichting Sinterklaas Kindercomité
reacties
reacties op dit artikel
Er zijn reacties op dit artikel
reageer
in Breda
reacties op dit artikel
Benieuwd wat er in New Europe gebeurt? Citiesintransition.eu