Stichting Stunt

Ondersteuning op weg naar financiële onafhankelijkheid

Stichting Stunt is een Delftse stichting met een duidelijk doel: inwoners die leven van een uitkering ondersteunen om hun plek terug te vinden in de maatschappij.

De stichting biedt de kans om aan de slag te gaan bij ‘leerwerkbedrijven’, die met name gericht zijn op het leveren van producten of diensten voor de culturele, toeristische, leefbare en sociale stad. Deze bedrijven ontwikkelen talenten en bereiden de groep mensen voor op betaald werk zodat ze uiteindelijk financieel onafhankelijk kunnen zijn.

De Canal Hopper is hier een goed voorbeeld van. Elektrische fluistersloepjes – ze zijn zo stil dat je elkaar kunt horen fluisteren aan boord – varen inwoners, bezoekers en toeristen door de grachten van Delft en dienen als podium tijdens evenementen, zoals de Delftse museumnacht of het jazzfestival. Deelnemers van Stunt onderhouden en besturen de sloepjes.

In de winkel van Bike Recycle worden oude fietsen van het depot Haaglanden opgekocht en opgeknapt. De fietsen, die weer voelen als nieuw, worden verkocht. Klachten? Dan kijken de vrijwilligers de fiets graag nog eens voor je na.

Bij De Werkplaats wordt sloop- en resthout verwerkt tot mooie en bruikbare producten en meubelen:

Dit zijn enkele voorbeelden van de projecten van stichting Stunt. Met 125 deelnemers en de leerwerkbedrijven die op vele manieren een steentje bijdragen aan de stad kan de stichting trots zijn op wat er is bereikt. Maar de stichting groeit ook nog steeds en er liggen mooie plannen in het verschiet. Het pand op het Crommelinplein begint te klein te worden. Er wordt daarom hard gewerkt om in de zomer naar de Rotterdamseweg te verhuizen, waar in het pand van de kringloopwinkel meer ruimte en mogelijkheden klaarliggen om het aantal deelnemers te vergroten en om nieuwe projecten en samenwerkingen op te zetten.

Als je over een tijdje, als de verhuizing is afgerond, langs de Rotterdamseweg komt kun je het nieuwe pand komen bewonderen, een kistje uit de werkplaats volstoppen met tweedehands spullen uit de kringloopwinkel en monteren op je opgeknapte fiets en misschien zelfs genieten van een verse lunch. Allemaal dankzij de bijzondere medewerkers en deelnemers van stichting Stunt.

reacties
reacties op dit artikel
Er zijn reacties op dit artikel
reageer
in Delft
reacties op dit artikel
Benieuwd wat er in New Europe gebeurt? Citiesintransition.eu