Terug naar analoge muziek

  1. Home
  2. /
  3. Amsterdam
  4. /
  5. Terug naar analoge muziek

Terug naar analoge muziek

Ambachtelijke opnamestudio The Lullabye Factory zet traditie voort

The Lullabye Factory is een 100% analoge muziek opname studio in een tijd waarin digitale opnamen de norm zijn. Waar men jarenlang naar digitale perfectie streefde, komen nu steeds meer mensen tot de conclusie dat analoge geluidsweergave veel meer emotie bevat, die onmogelijk in een digitaal proces kan worden vastgelegd.

“Juist die emotie maakt van muziek de unieke beleving waar wij allemaal zo van houden!”

The Lullabye Factory heeft zich als ambitie gesteld om elk onderdeel van het proces volledig te kunnen beheersen, en vooralsnog lijkt deze studio tot de extreem kleine groep te horen die zo uitvoerig te werk gaat om de kwaliteit van het analoge domein te waarborgen. Het was vroeger vakmanschap om dat proces in zijn geheel volledig onder controle te kunnen hebben.

“Wij zien dat proces als een ambacht. Een traditie die voortgezet dient te worden. Het is de wijze waarop geluid en beeld in de meest pure vorm kan worden vastgelegd.”

In The Lullabye Factory zijn geen beeldschermen te vinden, maar zie je overal grote taperecorders, mengpanelen en knoppen.

Analog Mixtape Project

Nieuw is het interdisciplinaire project “The Lullabye Factory Analog Mixtape Project”. Hierbij staat het analoge vakmanschap van beeld en geluid centraal. Voor tien bands wordt één nummer volledig analoog geproduceerd. Hiernaast wordt de hoes handmatig gezeefdrukt en de foto’s stuk voor stuk handmatig belicht.

Op showcases in het hele land, in het voor- en najaar van 2017, wordt het productie proces en de artistieke keuzes toegelicht waarna je kunt genieten van een optreden van een van de deelnemende bands. Uiteraard kun je er ook een uniek exemplaar van de ambachtelijk vervaardigde Mix-tape bemachtigen.

Showcases

19 mei: Showcase Zaal 100 in Amsterdam met optredens van Money & the Man, DJ Hagy en Two Shakes of a Lamb’s Tail
25 mei: Presentatie Mixtape Atelier Het Langhuis+ Showcase in Goudsteeg 21 Zwolle met DJ Hagy
9 juni: Showcase in ACU Utrecht met Pure Muna, Sailing to Suez en DJ Hagy en Money and the Man
10 juni: Presentatie Mixtape in Koffieleute Brauhaus in Utrecht met Sailing to Suez en DJ Hagy
14 september: Presentatie Mixtape in de Nieuwe Anita in Amsterdam met Two Shakes of a Lamb’s Tail
11 oktober: Screening Documentaire Mixtape in Theater de Mus Amsterdam

Steden

In deze steden zijn nu stadambassadeurs actief. Dat worden er snel meer.

Transities

Alle transities in andere content vormen vind je hier. De beste interviews, plekken en evenementen voor de Nederlandse stad in transitie.