The Masters

Anders dan anderen werkt!

The Masters is als particulier initiatief opgezet in de wijk Wyck in Maastricht voor ‘anders’ ontwikkelde jongeren die tijdens en na het speciaal onderwijs ervaring kunnen opdoen in ‘onze wereld’.

The Masters is uitgegroeid tot een sociaal–innovatieve beweging die “anders” ontwikkelde jongeren en ouderen in staat stelt om naar eigen kunnen, volwaardig te participeren in de samenleving. Zij worden “zichtbaar” begeleid naar een zo zelfstandig mogelijk bestaan. The Masters helpt fysiek, psychisch en sociaal de jongeren en ouderen hun talenten te laten ontdekken, ontwikkelen én te benutten en zoveel mogelijk de regie over hun eigen leven te gaan voeren.

Bron: themasters.nu

‘Werkend leren’ doen veel Masters bij bedrijven die stage of werkplekken beschikbaar stellen, waar Masters kunnen leren en doorgroeien, ook zetten The Masters zich in voor de wijk door het aanbieden van services en diensten. Onder dezelfde filosofie als Stichting The Masters, werken “Social Firm The Masters” en “The Masters Academy” aan het opzetten van sociale ondernemingen en projecten voor Masters i.s.m. ondernemers, coaches en professionals. Bij The Masters weten ze: “anders dan anderen werkt” .

Bron: themasters.nu

Het MastersHome en Masters Wyckhuis gevestigd op de Hoogbrugsraat 42, zal gaan dienen als woonhuis voor Masters en studenten die voor elkaar gaan zorgen en samen zorgen voor de wijk. Het Wyckhuis zal algemene voorzieningen aanbieden waar The Masters werkzaam zijn en hun talenten in dienst stellen van de behoeften van de wijk.

Bekijk hieronder de inspirerende toespraak van de oprichter Sheila Oroschin bij TEDx Maastricht!

Betrokken stadmakers
Sheila Oroschin
Oprichter The Masters Maastricht
reacties
reacties op dit artikel
Er zijn reacties op dit artikel
reageer
in Maastricht
reacties op dit artikel
Benieuwd wat er in New Europe gebeurt? Citiesintransition.eu