Uit je Dakkas

Duurzaam paviljoen bovenop een parkeergarage

Ongedwongen en relaxed een bruin biertje drinken met een view over Haarlem, dat doe je hopelijk binnenkort bij DeDAKKAS bovenop parkeergarage de Kamp. Een duurzaam paviljoen voor iedereen. Ook als je geen interesse hebt in duurzaamheid is de kans groot dat je wel geïnspireerd naar huis gaat.

Initiatiefnemers Dennis en Esther staan te popelen om het dak van parkeergarage de Kamp om te toveren tot een plek waar je helemaal jezelf kan zijn. Waar lekker en puur eten wordt gemaakt van lokale streekproducten en waar je de geest kan slijpen met maatschappelijke thema’s. De plek schreeuwt geen duurzaamheid, het is gewoon duurzaam.

Groen is hip en duurzaam is hot. Dat merken Dennis en Esther ook in de Haarlemse praatgroepen, debatavonden, platforms en discussies. “Hoe gaan we in de toekomst een betere wereld maken?” is vaak het thema bij deze bijeenkomsten. Helaas zien zij elke keer dezelfde gezichten op deze avonden. Hoog opgeleide betrokken burgers, allemaal fervent kijker van Tegenlicht en fan van Jan Rotmans. Het is tijd om heel Haarlem te betrekken in deze discussie, maar dan wel op een toffe plek.

Halverwege maart 2015 ging de site online en sindsdien voeren Dennis en Esther veel gesprekken met potentiële belanghebbenden en andere geïnteresseerden. Grappig is dat de gemeente Haarlem in eerste instantie aangeeft geen geld te hebben maar wel rechtop gaat zitten zodra het woord participatie valt. Tegelijkertijd haken de lokale ambtenaren aan via de sociale media en verspreidt het verhaal zich vanzelf. Het bekende zwaan-kleef-aan principe; maak je initiatief gewoon tof zonder luidkeels te vragen om investeringen en de belanghebbenden komen vanzelf wel naar jou toe.

De Jan Rotmans fans en Tegenlicht kijkers hebben we al, nu de rest van Haarlem nog

De vraag is wanneer we het dak op kunnen en dat hangt af van het draagvlak dat nu langzaam wordt gecreëerd. Ambassadeurs, donateurs maar vooral meedoeners moeten zich melden zodra de crowdfunding campagne van start gaat. Houd hiervoor de site in de gaten en volg vooral DeDAKKAS op facebook, twitter en instagram.

Informatieavond DeDAKKAS

Op donderdag 23 april 2015 organiseren Dennis en Esther een informele inloopavond van 20:00 tot 22:00 uur in de 010 zaal op de begane grond van de Egelantier aan de Gasthuisvest 47 in Haarlem. Meer informatie over deze bijeenkomst vind je hier.

Betrokken stadmakers
Dennis de Waart
Initiatiefnemer DeDAKKAS
Esther Damen
Initiatiefnemer DeDAKKAS
reacties
reacties op dit artikel
Er zijn reacties op dit artikel
reageer
in Haarlem
reacties op dit artikel
Benieuwd wat er in New Europe gebeurt? Citiesintransition.eu