Urban Greeners toveren Almere om

Op naar een zelfvoorzienende stad waar mens en natuur één zijn

Ze zijn jong, energiek en ambitieus. De Urban Greeners in Almere gaan de komende 7 jaar de stad omtoveren tot een voorbeeld van innovatieve ondernemingen, met invloeden uit onder meer de tuinbouw.

Als jonge voorhoede van de Floriade, de wereldtuinbouwtentoonstelling in 2022, houden de Urban Greeners zich bezig met het zoeken van verbinding. Verbinding tussen de nieuwe wereld en de oude wereld, de tuinbouw en de stad, en natuur en techniek. Opgezet in 2014 heeft de groep jonge ondernemers een vliegende start meegemaakt: al na een half jaar waren er, behalve de overkoepelende organisatie en een eigen eiland, al drie ondernemingen van start. Een zelfvoorzienende ark die als showcase dient van technische innovaties, een voedselbos wat de stad letterlijk met de natuur verbindt en een mobiele bar ‘Prik’, die het land doorreist van festival naar festival en het verhaal van de tuinbouw vertelt.

Aanplant van eerste planten en bomen van het Weerwoud. © Urban GreenersDe Urban Greeners zijn altijd op zoek naar nieuwe jonge ondernemende mensen die zich aan willen sluiten en willen helpen de wereld een beetje duurzamer maken. Niet praten, maar doén. Daarom organiseren zij deze zomer een drie maanden durende accelerator: dé kans om jouw eigen idee tot onderneming uit te werken en te starten, mét startkapitaal. De eerste in Nederland die zich puur richt op duurzame ondernemingen. Wees welkom!

Betrokken stadmakers
Marjolein van Vucht
Urban Greener
reacties
reacties op dit artikel
Er zijn reacties op dit artikel
reageer
in Almere
reacties op dit artikel
Benieuwd wat er in New Europe gebeurt? Citiesintransition.eu