Welcome To The Village 2015

Het dorp waar je bij voorbaat al heimwee naar hebt

Welcome To The Village is het dorp waar waar je bij voorbaat al heimwee naar hebt. Blij waren wij dan ook dat we hier deel van uit mochten maken, veel dank voor de uitnodiging naar Sjoerd Bootsma. Op dit festival in het prachtige natuurgebied de Groene Ster bij Leeuwarden draait het niet alleen om de goede muziek en lekker eten. Nee, naast dat dit allemaal uitstekend voor elkaar wil men meer! Het festival heeft als doel om oplossingen te zoeken voor de problemen waar we in de huidige tijd tegenaan lopen. Hoe gaan we verantwoord om met energie? Wat te doen met de afvalstromen? Hoe alle monden te voeden? (lees over dat laatste het verhaal van koe Janneke op 3voor12)

Een van de projecten die op het festival werkt aan de uitdagingen is: DORP.

© Peter Both

Op de site van het festival is te lezen:

In ons project DORP onderzoeken we met veel nieuwsgierige partners hoe we de toekomstige edities van Welcome to The Village duurzaam en eerlijk op kunnen bouwen. Samen met wetenschappers, techneuten, ondernemers, creatieven, kunstenaars en het publiek werken we al voordat het festival begint aan oplossingen voor uitdagingen die we tegen komen.

In onderstaand filmpje is te zien hoe dit er in de praktijk uit ziet:

Voor wie meer wil lezen over de innovatieve projecten die te zien waren in DORP en de rest van het festival verwijs ik graag door naar dit mooie verslag van de Correspondent. Zoals Sjoerd al eerder aangaf geeft hij ook in dit artikel aan dat een festival bij uitstek de plek is om innovaties uit te testen, organisaties aan elkaar te koppelen en van elkaar te leren:

“Niet te veel praten, maar vooral doen. Festivals zijn immers de minidorpen waar je makkelijk uitvindingen kunt testen.”

en

“We zijn een klein festival dat zijn best doet om de wereld van morgen een beetje mooier te maken.”

reacties
reacties op dit artikel
Er zijn reacties op dit artikel
reageer
in Leeuwarden
reacties op dit artikel
Benieuwd wat er in New Europe gebeurt? Citiesintransition.eu