Wordt dit het groene dakterras van Noord?

Leren over Amsterdams groen in culturele sferen

Een zonovergoten dakterras met uitzicht over het Amsterdamse IJ. Met de handen in de aarde leer je hoe je je eigen groentes kunt verbouwen, terwijl op de achtergrond een bandje speelt. Klinkt haast utopisch toch? Met een beetje geluk wordt dit binnenkort realiteit.

Rooflab is een initiatief van Rooflife, een organisatie die grijze daken omtovert tot groene walhalla’s, en A Lab, een broedplaats voor creatieve start-ups. Zij hebben de handen ineengeslagen en een plan bedacht om Amsterdammers in contact te laten komen met stadslandbouw en biodiversiteit. Het idee is om het dak van A Lab, gelegen aan de Noordoever van de stad, om te toveren tot een plek waar je kunt leren over en bewust wordt van het groen in de stad.

Rooflab

Op locatie kun je workshops volgen en alles leren over hoe jij het best groentes kunt verbouwen in een stad. De groentes die worden verbouwd bij Rooflab worden gebruikt in het café om gezonde maaltijden te bereiden. Ook worden er workshops aangeboden waar je leert over de biodiversiteit in Amsterdam en het belang van een groene stad. Naast deze intensieve workshops kun je natuurlijk ook met een boekje relaxen op de Grashillroof of genieten van verschillende evenementen, lezingen en live-optredens op de Roofstage.

Rooflab

Het klinkt goed: een stukje Amsterdams groen waar je terecht kunt om lekker te ontspannen of te leren. Het project is momenteel bezig om geld op te halen met deze crowdfundactie.

reacties
reacties op dit artikel
Er zijn reacties op dit artikel
reageer
in Amsterdam
reacties op dit artikel
Benieuwd wat er in New Europe gebeurt? Citiesintransition.eu