Zwolle in Transitie

Bevlogen Zwollenaren die ‘bottom-up’ initiatieven verder helpen en daarmee de kanteling versnellen

Van 27 t/m 30 mei vindt de New Europe City Makers Summit plaats. Op 28 mei doen we acht Nederlandse steden aan om te zien hoe zij de stad maken. De Stadexpeditie naar Zwolle is in samenwerking met Zwolle in Transitie tot stand gekomen.


Zwolle in Transitie bestaat uit een groeiende groep bevlogen inwoners die Zwolle socialer, groener en duurzamer wil maken. Om dat te realiseren bieden wij (letterlijk en digitaal) een podium aan bottom-up initiatieven uit de stad.

Netwerk Stadmakers Zwolle

We ondersteunen op deze manier – zonder winstoogmerk- de bottom-up initiatieven in Zwolle. Door verbinding en samenwerking met het bedrijfsleven en instanties bundelen we kennis, kracht en kunde en krijgen deze initiatieven een grotere kans van slagen. Hier ligt namelijk de toekomst. Oude systemen en grote instituten en bedrijven verliezen hun macht en (aantrekkings-)kracht. De nieuwe macht komt uit de samenleving zelf. Kleine bedrijven, organisaties, zelfstandig professionals en burgers werken in nieuwe samenwerkingsvormen aan creatieve oplossingen.

Bekijk hieronder het beeldverslag van de tweede grote Kantelbijeenkomst voor de Regio Zwolle die op 21-01-2015 gehouden werd op Hogeschool Windesheim.

Boost Zwolle

Sinds september 2015 vindt er elke maand een bijeenkomst plaats waar Zwollenaren naar mogelijkheden zoeken om nieuwe initiatieven te starten of bestaande initiatieven verder op weg te helpen. Boost Zwolle is bedoeld voor alle Zwollenaren die (van onderop) de stad bruisender en leefbaarder willen maken.

Dit netwerk vormt tevens een groot deel van de Stadsambassade van Zwolle.

stadsambassade_Zwolle

Betrokken stadmakers
Arjan Broer
Mede-initiatiefnemer Zwolle in Transitie
Frances Meester
Aanjager van de 'nieuwe economie'
Ferna Jalink
Mede-initiatiefnemer Zwolle in Transitie
Gooitske Zijlstra
Projectleider at Club Cele
reacties
reacties op dit artikel
Er zijn reacties op dit artikel
reageer
in Zwolle
reacties op dit artikel
Benieuwd wat er in New Europe gebeurt? Citiesintransition.eu