Stadexpeditie Utrecht

  1. Home
  2. /
  3. Utrecht
  4. /
  5. Stadexpeditie Utrecht

Stadexpeditie Utrecht

30-04-2015

In samenwerking met de Stadsambassade Utrecht van Pakhuis de Zwijger en enkele leden van de Utrechtse Ruimtemakers hebben we boeiende routes door Utrecht gecreƫerd:

Merwede en Meer

  • Ontdek particuliere herontwikkelingen en volledige gebiedsvisies. We verkennen het Merwede gebied waar pioniers zelf initiatieven nemen, met stops bij Vechtclub XL en Meer Merwede.

Verbinden in je Buurt

  • Deze route belicht buurtbewoners die werken aan lokale verbindingen, van groene ruimtes tot wandelpaden. Ontdek de uitdagingen en samenwerkingen, met bezoeken aan Rotsoordbrug en Project Oosterbaan.

Kathedralen route

  • Maak kennis met opvallende gebouwen die getransformeerd zijn tot culturele hotspots. We bezoeken plaatsen waar culturele ondernemers de identiteit van zowel individuele gebouwen als hele gebieden hebben hergedefinieerd, zoals de Werkspoorkathedraal, het Werkspoorgebied en de Metaal kathedraal.

Een andere richting

  • Duik diep in de vernieuwde visies op gebiedsontwikkeling, van functioneel activisme tot de rol van eindgebruikers in retailontwikkeling. We bezoeken de Utrechtse wijk West en Leidsche Rijn Centrum.

Steden

In deze steden zijn nu stadambassadeurs actief. Dat worden er snel meer.

Transities

Alle transities in andere content vormen vind je hier. De beste interviews, plekken en evenementen voor de Nederlandse stad in transitie.