De verkeerstoren

  1. Home
  2. >
  3. Ypenburg
  4. >
  5. De verkeerstoren

De verkeerstoren

26-11-2016

Luchtvaartliefhebbers zijn in voor een traktatie. De historische vereniging is van plan om alle vliegtuigen die ooit op vliegveld Ypenburg zijn geland, nauwkeurig na te bouwen.

De historische vereniging is momenteel op zoek naar enthousiastelingen die affiniteit hebben met vliegtuigen en tevens handig zijn. In het Piet Vink Centrum, centraal gelegen in de wijk, zijn er al modelbouwpakketten van de vliegtuigen die ooit op het vliegveld zijn geland.

Elke woensdag- en donderdagochtend houdt de historische vereniging een inloop. Zodra de schaalmodellen gereed zijn, is het plan om een tentoonstelling te organiseren. Hierbij zullen ook historische afbeeldingen van de vliegtuigen worden tentoongesteld.
De laatste keer dat er een vliegtuig opsteeg vanaf Ypenburg was in 1990.

Hiermee werd een periode van 54 jaar luchtvaartgeschiedenis afgesloten. Vliegveld Ypenburg opende zijn deuren in 1936 als locatie voor sportvliegers. Het vliegveld verkreeg nationale bekendheid toen op 10 mei 1940 Nederlandse strijdkrachten het vliegveld kortstondig terugnamen van de Duitse bezetters. Na de Tweede Wereldoorlog werd het een permanent militair vliegveld. Na de sluiting werd het vliegveld ontmanteld.

Steden

In deze steden zijn nu stadambassadeurs actief. Dat worden er snel meer.

Transities

Alle transities in andere content vormen vind je hier. De beste interviews, plekken en evenementen voor de Nederlandse stad in transitie.